Otrubová ovesná kaše s cottage sýrem a kiwi (Bran oat porridge with cottage cheese and kiwi)



Na 1 porci (366 kcal): 
40 g ovesných vloček (použila jsem jemné Nordwaldtaler z Lidlu)
10 g pšeničných otrub
voda na uvaření kaše (cca 200 ml)
špetka soli
stévie
200 g cottage sýru (použila jsem 2.5 % od Pilosu z Lidlu - v tom je opravdu hodně tekuté smetany, takže je do kaše jako dělaný, můžete použít i Klasik od Pilosu, nebo třeba Milki Line, který má balení po 150 g, nebo Clever z Billy... NEDOPORUČUJU typy jako Madeta nebo Meggle - některé jsou nakyslé nebo trochu slané, jsou tužší a mají malý podíl tekuté smetany)
1 kiwi


Z vloček, otrub, špetky soli a vody jsem uvařila hustou kaši,osladila jí stévií, nechala jsem jí trochu zchladnout a vmíchala do ní 3/4 cottage, zbytek jsem dala na vrch a pokladla nakrájeným kiwi. 


Kaše byla díky cottage nádherně krémová a jemná! Měla opravdu výbornou chuť! Pokud do ní nebudete dávát kiwi, doporučuju nějaké jiné chuťově hodně výrazné ovoce, třeba pomeranč nebo mandarinku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za každý milý komentář :)